Collega's, vrienden, haar echtgenoot Andres en de kinderen Hanne en Lore hebben zondagavond in een volgelopen cc 't Schaliken een ode gebracht aan de acht maanden overleden Lieve Steurs. Het werd een ingetogen prachtige muzikale avond.

De collega's van Lieve Steurs hielden aan de herdenkingsavond. Echtgenoot Andres Liefsoens en de kinderen Lore en Hanne gaven groen licht, op voorwaarde dat de opbrengst van de avond naar het goede doel 'Kom op tegen Kanker' ging.

Serviceclub de Lakenpoortse verleende daarom graag haar medewerking.

Jolien Wils, de muzikale zus van Lieve was pertinent aanwezig tijdens het programma. Samen met presentatrice Kaat In 't Ven bracht ze werk van Mathias Sercu op muziek Jaques Brel en van Maud van Hauwaert op muziek van Astor Piazolla.

Emotioneel moment was het optreden van Andres Liefsoens, de echtgenoot van Lieve en de dochters Hanne en Lore. Ook de toespraak van Andres waarbij hij de betekenis van Lieve en van het initiatief in de verf zette, was een emotineel moment.

Andres mocht  samen met zijn muzikale collega's Flor Van Leugenhaeghe, Luc Vanden Bosch en Jolien Wils de 'ode aan Lieve' op een prachtige manier afsluiten.

Nu al worden er plannen gemaakt om binnen enkele jaren nog eens te tonen dat Lieve Steurs niet vergeten is.